reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Audi construieste fabrica de carburant bio | 6pm.ro

Audi construieste fabrica de carburant bio

Publicat in September 30, 2012   ·   Fara comentarii

Una din marile probleme ale secolului este combustibilul conventional, extras din petrol si emisia de dioxid de carbon in atmosfera. La aceasta, lumea stiintifica a gasit o noua sursa de carburant extras din plante, cum ar fi rapita si porumbul, care are un efect mai putin nociv fata de mediul inconjurator.

bio diesel

bio diesel

Aceasta rezolvare ridica la randul ei alte probleme pe plan alimentar, deoarece  terenurile agricole care hranesc populatia planetei, o populatie in continua crestere, ar trebui impartite si pentru productia necesara pentru extragerea combustibilului ecologic.

In intampinarea acestor probleme vin cei de la Audi, care in parteneriat cu Joule, o companie producatoare de combustibili, au descoperit o microbacterie (modificata genetic) care ajuta la marea problema planetara. Solutia este mult mai simpla ca producerea actualului bio-diesel, aceasta implicand doar energia solara pentru a transforma apa nepotabila sau apa de mare in combustibil lichid, microorganismele descoperite facand restul procesului, extragand dioxidul de carbon si transformandu-l in combustibil.

Audi a comandat deja constructia unei fabrici in New Mexico, SUA, intr-o zona nefertila, dar care abunda de lumina soarelui, urmand ca in curand aceasta fabrica sa isi inceapa productia.

E-diesel-ul produs se foloseste in proportie de 85% combinat cu motorina extrasa din petrol si poate fi folosita pe autovehiculele care sunt capabile sa functioneze pe carburant E85, fara a avea nevoie de modificari suplimentare.

Informatii asemanatoare se mai pot gasi pe site-ul biofuelsdigest.com

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri