reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Au aparut celulele fotovoltaice organice | 6pm.ro

Au aparut celulele fotovoltaice organice

Publicat in October 18, 2012   ·   Fara comentarii

Oamenii de stiinta de la universitatea din Warwick, in colaborare cu firma Molecular Solar, au descoperit o celula organica ce poate dezvolta o tensiune suficient de mare pentru a putea incarca un acumulator litiu-ion fara a fi necesara inserierea mai multor celule pentru a atinge tensiunea necesara.

celule fotovoltaice

celule organice

Noua celula fotovoltaica, numita cea de-a treia generatie a tehnologiei solare, este de asemenea foarte ieftin de fabricat, functioneaza fiind expusa la lumini slabe sau semiumbra, avantaje care o fac ideala pentru aparatura electronica portabila cum ar fi aparate foto si camere video, e-book-uri si telefoane si alte gadget-uri la moda.

Aceasta este prima data cand au fost descoperite asemenea capacitati la o celula fotovoltaica.

Specialistii declara ca acest incarcator solar nu esta mai mare decat un card de credit si poate fi folosit cu usurinta atat in exteriorul cat si in interiorul locuintei.


Urmatorul pas pe care acesti cercetatori urmeaza sa il faca este, productia acestuia pe scara larga si extinderea lui pe piata comerciala.

O stire asemanatoare despre celulele fotovoltaice au scris si cei de la descopera.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri