reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Astronomii au capturat detaliile impresionante ale unei planete indepartate | 6pm.ro

Astronomii au capturat detaliile impresionante ale unei planete indepartate

Publicat in April 26, 2017   ·   Fara comentarii

planeta DeeDeee

Folosindu-se de telescoapele ALMA, un grup de astronomi au reusit sa suprinda o serie de detalii impresionante si uimitoare totodata cu privire la un membru indepartat al sistemului nostru solar cunoscut sub numele de DeeDee. DeeDee reprezinta al doilea cel mai indepartat obiect trans-neptunian. Conform Science Daily, aceasta are de trei ori distanta de Soare spre deosebire de Pluto.

DeeDee este situata la aproximativ 92 unitati astronomice distanta fata de soare. Unitatea astronomica reprezinta distanta medie dintre Pamant si Soare sau 150 de milioane de kilometri. Lumina de la DeeDee parcurge timp de 13 ani pentru a ajunge pe Pamant.

Astronomii sunt de parere ca exista zeci de mii de astfel de corpuri similare in exteriorul sistemului nostru solar, dincolo de orbita planetei Neptun. Un savant din cadrul Universitatii din Michigan sustine ca exista o regiune deosebit de bogata dincolo de Pluto. Unele sunt mici insa altele rivalizeaza in marimi cu Pluto si pot exista chiar si corpuri mai mari…

Datele oficiale indica faptul ca DeeDee are o circumferinta de doar 635 de kilometri. Cu o astfel de dimensiune, DeeDee dispune de masa suficienta pentru a fi sferica, criteriu necesar pentru a fi denumita planeta pitica insa aceasta nu a fost inca selectata in mod oficial.

Aceasta descoperire a fost facuta in 2016 insa datele au fost publicate recent. Temperatura pe planeta este de 30 de grade Kelvin, adica -240 de grade Celsius. In plus, reflecta doar 13% din lumina solara care ajunge pe suprafata.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri