Asigurarile RCA mai scumpe in 2013

Publicat in January 13, 2013   ·   Fara comentarii

Tarifele asigurarilor obligatorii de raspundere civila ( RCA ) se vor majora in 2013 conform expertilor in domeniu cu valori de pana la 50% fata de anul precedent.

polita asigurare

polita asigurare

Aceste vesti nu sunt tocmai imbucuratoare pentru soferi daca la majorarea acestei taxe se va adauga si scumpirea anuntata a benzinei si revenirea taxei de prima vanzare auto.

Motivatia acestei cresteri de preturi conform d-nului Victor Sraer, directorul general al Otto Broker, ar fi daunele in crestere deoarece pretul reparatiilor depinde de euro si de daunele morale, care vor fi mai mari in 2013.

Desi tarifele sunt stabilite de asiguratori, CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) doreste ca tariful RCA sa poata acoperi cheltuielile si marja de profit a companiei de asigurari.

Preturile achitate de soferi vor fi diferite, un criteriu important fiind inregistrarea de daune.


Pentru cei care nu inregistreaza daune, preturile pentru asigurare vor fi mai mici, in timp ce pentru cei care inregistreaza istoric de dauna mare, preturile vor fi mai mari decat anul trecut.

Tot incepand cu 2013, firmele de asigurare nu mai au voie sa faca diferentiere a taxelor percepute pentru asigurare intre barbati si femei.

Despre scumpirea asigurarilor RCA in 2013 au mai scris si cei de la dailybusiness.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Auto
Cautari populare
Arhiva stiri
Odat.ro
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro