reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Arta in onlineul romanesc | 6pm.ro

Arta in onlineul romanesc

Publicat in January 15, 2019   ·   Fara comentarii

Piata online de arta din Romania cunoaste schimbari de la an la an. Apar si dispar siteuri pe banda rulanta. La fel se inchid si se deschid afaceri in acest domeniu cu o frecventa asemanatoare dinamicii din domeniul covrigariilor de cartier.

Piata de arta din Romania pare ca incepe sa se aseze si chiar daca climatul socio-politic nu pare prietenos, exista o zona de confort a romanului care pare ca uneori isi aduce aminte de ce inseamna arta si frumos.

mihai ionescu

mihai ionescu

Dar sa vedem care ar fi barometrele sa spunem in arta pe online in Romania. Adica unde pot gasi iubitorii de arta tablouri cu care sa-si decoreze casa, colectiile sau sa-si surprinda persoanele dragi. Daca suntem putin atenti vom observa ca dincolo de pozitiile platite in cautarile pe Google, pozitii care sunt ocupate fie de firme ce promoveaza printurile sub diferite forme si invadeaza piata fie de siteuri derizoriii, exista cateva siteuri ce au postate tablouri executate manual si corespund la ceea ce ar trebui sa constituie cerinta iubitorului de arta.

Dintre acestea trebuie sa mentionam clar www.tablouri-de-vis.ro de departe cel mai mare portal de tablouri din Romania apartinand omului de afaceri Mihai Ionescu. Siteul are cateva zeci de mii de tablouri postate de peste doua mii de artisti romani. Nu putem sa trecem cu vederea categoriile clare si grija avuta de administratorii acestuia de a nu exista postate printuri, in felul acesta cumparatorul fiind ferit de pericolul achizitionarii unui print dat cu putina vopsea pe deasupra.

Online-ul este clar la ora actuala cea mai buna piata pentru multe domenii si arta nu face rabat de la acest adevar. Onlineul ofera o vizibilitate uriasa fata de urmatoarele canale de promovare, dar totodata exista si o parte nu tocmai buna a monedei, si anume aceea ca foarte usor cumparatorii pot fi pacaliti ori cu falsuri grosolane ori prin alte metode.

Forumurile de arta sunt pline, gem de oameni pacaliti si care isi pierd astfel increderea in mediul online ducand in acest fel la incetinirea unui proces rapid necesar dezvoltarii culturii romanesti, pentru ca la urma urmei despre asta vorbim.

Tot la incetinirea acestui proces contribuie si marile platforme online care sub scutul nepasarii listeaza de dragul listingului mii de printuri apartinand firmelor de printare – sub titulatura de tablou, ba chiar afiseaza tablou pictat manual – acest lucru fiind de departe un gest ingrijorator.

Expozitiile s-au inmultit cu siguranta si acest lucru este binevenit. Ele sustin activitatea din spatele siteurului si a altor canale. Dar ce frumos ar fi fost sa existe o implicare mai mare din partea autoritatilor. Galeriile organizeaza, muzeele se mai implica, artistii incearca si se straduiesc. Expozitii mai mari sau mai mici au loc aproape zilnic. Si iar nu putem sa nu amintim seria de expozitii spectacol de mare anvergura organizate la Palatul Parlamentului din 2010 incoace de acelasi Mihai Ionescu care alaturi de alte persoane dezinteresate din alte puncte de vedere incearca sa faca ceva pentru cultura noastra.

Speram la mai bine….speram la mai mult si in acest domeniu! Haideti sa incercam impreuna sa facem mai bine lucrurile!

Tatiana Rusu

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri