reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Aproape 700.000 romani il sarbatoresc astazi pe Sfantul Andrei | 6pm.ro

Aproape 700.000 romani il sarbatoresc astazi pe Sfantul Andrei

Publicat in November 30, 2012   ·   Fara comentarii

Derivat din grecescul Andreas care inseamna “viteaz”, “barbatesc”, Andrei a fost numele purtat de unul din apostolii ce, conform scripturilor, a fost ucenic al lui Ioan Botezatorul si ulterior l-a urmat pe Isus din Nazaret la indemnul lui Ioan.

sfantul andrei

Sfantul Andrei

Pentru Romania, Sfantul Andrei este considerat de biserica ortodoxa parintele spiritual al Romaniei si ocrotitorul acesteia. Insa prin suprapunerea peste traditiile geto-dacice de-a lungul timpului, acesta a fost identificat in multe zone cu Santandrei, zeul lup.

Prin anumite zone din Romania sarbatorirea Sfantului Andrei era mai mult legata de ceea ce reprezenta zeul lup si astfel in Moldova, batranii recomandau tinerilor sa nu se pieptene sau sa nu se tunda in aceasta zi pentru a evita sa fie atacati de haite de lupi in timpul respectivei ierni.

Dincolo de traditii, aproape 700.000 de romani poarta acest nume si isi sarbatoresc onomastica in aceasta zi, marea majoritate fiind barbati.


Din statisticile Evidentei Populatiei reiese ca un total de 693.902 romani poarta acest nume, dintre care 352.496 barbati si 340.406 femei. Numele preferate sunt diverse pentru barbati fiind Andrei, Andreeas sau Andreas, iar pentru sexul frumos Andreea, Andra, Andruta sau Andrusa.

Despre cei ce poarta numele Sfantului Andrei au mai scris si cei de la yahoo

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri