reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Aplicarea mastii de par. Cum se face corect, pentru efecte maxime | 6pm.ro

Aplicarea mastii de par. Cum se face corect, pentru efecte maxime

Publicat in October 25, 2017   ·   Fara comentarii

Podoaba capilara este extrem de importanta pentru fiecare doamna si domnisoara. Culoarea, coafura si sanatatea firului de par pot sa ofere o imagine excelenta si pot sa deschida foarte multe usi. O sesiune la salon poate rezolva cu usurinta problema coafurii si problema culorii parului, insa atunci cand vine vorba despre sanatatea firului de par, lucrurile pot fi ceva mai complexe.

Din fericire, aceasta ingrijire zilnica nu este extrem de dificila. Mastile de par sunt solutii eficiente si ieftine, iar daca sunt aplicate corect, pot reprezenta un tratament excelent pentru orice tip de par si pentru orice tip de problema.

masca de par

masca de par

In comert poate fi descoperita masca de par pentru par degradat sau masca de par pentru par gras, precum si masti universale, care au scopul de a oferi o ingrijire zilnica.

Frecventa cu care trebuie sa fie aplicata o masca de par

Un prim lucru ce trebuie sa fie stiut despre masca de par este frecventa cu care trebuie sa fie aplicata. In mod normal, aceasta trebuie sa fie de o saptamana. Este o perioada perfecta, care nici nu sufoca firul de par cu tratamente greoaie, dar nici nu il lasa neingrijit. O masca aplicata saptamanal poate sa ofere:

  • Hidratare cat mai corecta;
  • Stralucire pentru firul de par;
  • O flexibilitate mult mai mare in coafare.

Modul in care se aplica masca de par

Aplicarea nu este dificila si poate sa fie facuta de catre oricine. Este bine sa se respecte, insa, o serie de reguli in ceea ce priveste timpul in care este lasata sa actioneze sau cantitatea folosita. In principiu, mastile se aplica uniform, prin masarea podoabei capilare de la radacina spre varfuri. Exista cateva reguli in acest sens:

  • Daca firul de par este foarte fin sau foarte gras, trebuie sa se evite masarea radacinii si a scalpului;
  • Daca firul este gros si uscat, atunci se poate masa si scalpul;
  • Masca se lasa sa actioneze in functie de timpul recomandat in instructiunile de folosire. De regula, acesta difera intre 2 si 15 minute. Exista chiar si masti care actioneaza peste noapte, putand fi lasate cateva ore.

Modul in care se indeparteaza masca

Indepartarea mastii de par se face simplu, prin clatirea cu apa din abundenta. De asemenea, trebuie sa fie folosit si sampon si balsam, pentru a se asigura faptul ca nu ramane niciun strop de produs pe firul de par.

Printre regulile esentiale care trebuie sa fie respectate de catre orice persoana care doreste sa isi insanatoseasca parul printr-o masca, se numara si urmatoarele:

  • Achizitia mastii trebuie sa se faca corect. Exista masti de par destinate anumitor tipuri de par si este important sa fie aleasa cea corecta.
  • Recomandarile de pe cutie trebuie sa fie citite in detaliu. De regula, aici pot fi gasite toate informatiile despre timpul necesar pentru o actiune corecta sau despre riscuri.

Fiecare detaliu conteaza. Conteaza rutina zilnica, culoarea firului de par, sanatatea acestuia, forma lui si preferintele pe care le are persoana care doreste sa aplice masca.

Salvează

Salvează

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri