Anul 2016 ar putea insemna o noua majorare a salariului minim

Publicat in December 17, 2015   ·   Fara comentarii

Noul Premier al Romaniei, tehnocratul Dacian Ciolos a declarat ca in discutiile despre buget nu este exclusa o posibila majorare de buget in anul urmator. Aceasta posibilitate trebuie analizata riguros inainte de a se lua o decizie, a declarat acesta vineri 11 decembrie.

salariu minim

salariu minim

Purtatorul de cuvant al Guvernului a explica modul in care se desfasoara discutiile privind salariul minim dupa un calendar stabilit pentru urmatoarea perioada. Inainte de a se ajunge la o decizie sunt necesare analize pe sectoare tinand cont de despartiri regionale. In acest scop se vor organiza intalniri pe grupuri de lucru deja stabilite.

Confederatiile sindicale au inteles ca este important ca decizia in ceea ce priveste majorarea salariului minim nu poate fi luata sub presiune si nu poate fi o decizie politica. Guvernul nu respinge posibilitatea de a avea un raspuns in legatura cu majorarea salarilor pana la sfarsitul anului, insa doar in urma unei analize proprii.

Problema care intarzie decizia in legatura cu salariul minim nu este bugetul pentru ca numarul angajatilor cu salariu minim din sectorul bugetar este foarte mic. Adevarata problema este sectorul privat unde este nevoie de o analiza serioasa. Numarul mare de companii aflate in insolventa si de companii mici care sunt la inceput de drum inseamna ca o majorare fortata a salariului minim poate fi un handicap pentru economie.

Guvernul va lua o decizie pana la finalul anului, insa acest lucru nu inseamna ca decizia nu se poate schimba pe parcursul anului viitor, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Social
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro