reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

ANPC considera abuzive dobanzile si comisioanele practicate de BCR | 6pm.ro

ANPC considera abuzive dobanzile si comisioanele practicate de BCR

Publicat in March 21, 2014   ·   Fara comentarii

In urma modificarii legii 193/2000 care face referire la clauzele abuzive din contractele de credit incheiate intre consumatori si banci, ANPC a chemat in instanta incepand cu 01.10.2013 opt banci. Noile prevederi legale spun ca orice clauza stipulata intr-un contract preformulat considerata ca fiind abuziva va fi eliminata din toate contractele incheiate intre banca si consumatori.

dobanzi bcr

dobanzi BCR

Daca majoritatea bancilor chemate in instanta aveau clauze abuzive in contracte intr-o masura mai mica, BCR are la momentul actual trei procese deschise de catre ANPC, care precizeaza ca BCR este banca cu cele mai multe clauze reclamate de catre clientii bancii, acest lucru datorandu-se faptului ca banca foloseste mai multe tipuri de contracte preformulate, in functie de tipul creditului.

Conform notelor interne ale juristilor ANPC, banca a denuntat unilateral actele aditionale care prevad alinierea la OUG 50. In acest caz, decizia luata de instanta de judecata va afecta toate contractele bancii care contin clauzele considerate abuzive.

Clauzele reclamate de catre clientii bancii fac referire la dobanzi si comisioane, cele mai multe dintre acestea indreptandu-se spre modul de calcul al dobanzii, BCR folosind dobanzi variabile interne care se calculeaza dupa formule neprecizate in contracte.

In afara de dobanzi, ANPC a trimis in instanta si clauzele referitoare la comisioanele practicate de BCR, aici facandu-se referire la comisionul de administrare si la comisionul de urmarire riscuri, ambele fiind considerate abuzive.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri