reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Andromeda, sculptura lui Rodin a fost vanduta cu 3.6 milioane de euro | 6pm.ro

Andromeda, sculptura lui Rodin a fost vanduta cu 3.6 milioane de euro

Publicat in June 23, 2017   ·   Fara comentarii

Andromeda, sculptura in marmura alba apartinand lui Auguste Rodin, reprezentand o printesa etiopiana, a fost vanduta in Paris, la casa de licitatie Artcurial pentru fabuloasa suma de 3.6 milioane de euro.

sculptura Andromeda

Lucrarea a fost creata intre anii 1886-1886 si a fost pastrata timp de 130 de ani de o familie ciliana, valoarea sa fiind estimata intre 800 si 1.2 milioane de euro. Exista patru alte exemplare ale acestei piese in lume. Trei din aceste exemplare fac parte din colectiile muzeului Rodin din Paris si Philadelphia si din colectia Muzeului de Arte Frumoase din Buenos Aires iar lucrarea cu numarul patru a fost recent achizitionata de o persoana privata in anul 2006 in cadrul unei licitatii din New York pentru suma de 3 milioane de dolari.

Exemplarul care a fost pus spre vanzare la Artucurial a fost oferit in anul 1888 de catre sculptorul in persoana diplomatului cilian aflat la post in Paris, Carlos Morla Vicuña
pentru a-i arata recunostinta pentru faptul ca acesta a donat un bust –creat de Rodin- al sotiei sale muzeului din Luxemburg.

Timp de 130 de ani, aceasta scupltura a ramas in sanul acestei familii de diplomati, in cuda diferiteolor posturi ocupate de acestia in strainatate. Lucrarea, caracterizata prin rafinament impresioneaza prin contrastul dintre piatra lasata mai mult bruta si grija cu care a fost tratat corpul Andromedei.

Aceasta licitaţie a avut loc in anul centenarului mortii sculptorului Auguste Rodin (1840-1917), marcat printr-o retrospectiva la Grand Palais, deschisa pana pe 30 iulie, in care sunt reunite 200 de opere.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri