reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Amenzi pentru mizeria lăsată de animale | 6pm.ro

Amenzi pentru mizeria lăsată de animale

Publicat in May 2, 2022   ·   Fara comentarii

Autorităţile din Bergerac, capitala unei regiuni intens frecventată de turişti din sud-vestul Franţei, care îşi doreşte să fie “curată şi primitoare”, au creat o amendă de până la 750 de euro pentru orice proprietar de câine care nu curăţă după animalul său în spaţiile publice, relatează luni AFP.

“Persoanele acompaniate de un câine sunt obligate să ia măsuri de îndată, prin orice mijloace adecvate, pentru colectarea excrementelor animalului respectiv”, pe străzi, în parcuri, grădini şi în alte spaţii publice, stipulează decretul municipal din 11 aprilie.

Amenda de 750 de euro este probabil cea mai mare din Franţa, potrivit deputatului Loic Dombreval, specialist în probleme legate de animale şi medic veterinar.

“Excrementele canine pot fi un adevărat flagel în unele oraşe, iar acest lucru ajunge să îi stigmatizeze pe câini şi pe proprietarii lor”, a comentat el pentru AFP.

Potrivit primăriei din Bergerac, prin această măsură se doreşte să se “asigure siguranţa şi sănătatea publică”.

Primăria impune, de asemenea, aducerea de către proprietarii de câini a “cel puţin două recipiente de colectare în timpul plimbărilor zilnice”, sub ameninţarea unei amenzi de până la 38 de euro, având în vedere că astfel de recipiente sunt distribuite gratuit.

Situat la o distanţă de două ore cu maşina de Bordeaux, oraşul Bergerac, celebru pentru foie gras, trufe, castele şi podgorii precum Monbazillac, se bazează în mare parte pe turism.

Un urs polar a fost observat sâmbătă într-o zonă din Quebec, la sud de fluviul Saint-Laurent (St. Lawrence), locuitorii unei mici aşezări din vecinătate fiind avertizaţi de autorităţi asupra vizitei extrem de neobişnuite, relatează AFP.

Animalul cu blană albă, simbol al încălzirii globale, a fost văzut sâmbătă dimineaţă la Madeleine-Centre din Gaspésie, potrivit martorilor. Ursul polar era încă în libertate în cursul după-amiezii, iar autorităţile responsabile de gestionarea şi protecţia speciilor sălbatice încercau să-l localizeze.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri