Amazon a gasit o scuza in problema scaparilor de securitate

Publicat in November 27, 2018   ·   Fara comentarii

Amazon reprezinta ultimul gigant din domeniul IT care se alatura pe lista celor care au scapat publice datele clientilor. Recent, adresele de e-mail al unui numar mare de clienti au fost publicate pe propriul site.

Amazon

in momentul de fata, compania condusa de Jeff Bezos a refuzat categoric sa comunice numarul conturilor afectate de aceasta problema, s-a limitat in a declara ca a fost vorba despre o eroare tehnica regretabila si ca a trimis deja un e-mail de informare spre toti cei afectati.

Aceasta situatie nu face decat sa intareasca zvonurile care circulau de cateva zile, cum ca Amazon a concediat un angajat dupa ce a descoperit ca acesta a vandut informatiile personale ale utilizatorilor unor terte parti. Intre timp, se pare ca angajatul cu pricina a fost concediat imediat ce a fost descoperit.

Totul a iesit la iveala in momentul in care Wall Street Journal a decis sa faca o ancheta, in urma mai multor suspiciuni. Conform acestora, un numar de mai multi angajati din China s-au folosit de intermediari pentru a putea vinde informatiile confidentiale ale clientilor spre companii care utilizeaza e-commerce pentru tranzactii.

Reprezentantii gigantului IT au recunoscut aceasta scurgere de informatii si au anuntat ca deja au facut concedieri si ca inca mai investigheaza pentru a determina daca mai exista sau nu alti vinovati pentru a lua masurile care se impun. Scandalul vine la scurt timp de cand Amazon a ajuns a doua copmpanie din lume, dupa Appple.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
IT&C
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro