reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Altarul Manastirii Adam a fost resfintit | 6pm.ro

Altarul Manastirii Adam a fost resfintit

Publicat in July 20, 2017   ·   Fara comentarii

Altarul Manastirii Adam, locul preferat de inchinare al Reginei Maria, a fost resfintit. In data de 27 Iunie, dupa oficierea Sfintei Liturghii, la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din localitatea Adam, judetul Galati, incojurat de un sobor de slujitori ai bisericii, Inaltpreasfintitul Parinte Casian, a efectuat slujba de resfintire  a altarului bisericii acestei manastiri.

Manastirea Adam

La aceasta slujba au participat numerosi preoti din cadrul protoieriei Targu Bujor, adunati in cadrul conferintei semestriale dar si un numar mare de credinciosi, doamnele preotese precum si multi copii. Dupa oficierea Sfintei Liturghii a urmat slujba de resfintire a altarului bisericii, a picturii si a catapesmei. Conform traditiei, toti cei prezenti la aceasta slujba au avut posibilitatea de a trece prin Sfantul Altar pentru a se inchina si pentru a saruta Sfanta Evanghelie.

Dupa incheierea slujbei de la biserica s-a pornit in procesiune spre cimitirul manastirii pentru savarsirea slujbei de pomenire pentru binefacatorii acestui asezamant sfant: egumeni, monahi si ostenitori. In plus, la altarul de vara din interiorul manastirii s-a dat citire Documentului de sfintire si s-au rostit o serie de rugaciuni de multumire pentru numeroasele binefaceri ale lui Dumnezeu care s-au revarsat asupra credinciosilor din aceasta parte a eparhiei. Spre final s-a vernisat o expozitie de icoane vechi apartinand patrimniului patriarhiilor din Targu Bujor.

Iata povestea Manastirii Adam. Intemeiata in cadrul codrilor seculari ai Ghenghii, manastirea Adam a fost zidita datorita darniciei capitanului Vasile Adam (mai apoi ales monahul Varnava), cu ajutorul fratilor sai Costache Dabija si Movila, in anul 1658, pe urmele altor zidiri sfinte care, in regiune, coboara in timpul Sfantului Voievod Stefan cel Mare.

 

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri