reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Alegerea potrivita Intrerupatoare sau becuri inteligente | 6pm.ro

Alegerea potrivita Intrerupatoare sau becuri inteligente

Publicat in April 6, 2019   ·   Fara comentarii
intrerupatoare inteligente

intrerupatoare inteligente

In ultimii ani, tehnologia a evoluat atat de mult incat si cele mai simple aparaturi au devenit inteligente. Printre ele sunt prize si intrerupatoare dar chiar mai comune sunt becurile. Exista deja multe astfel de intrerupatoare si becuri inteligente pe piata, si devin tot mai cautate datorita simplitatii si eficientei in utilizare.

Iluminarea casei devine astfel automata, insa decizia vine cu doua optiuni: intrerupatoare inteligente sau becuri inteligente? In acest articol vom afla mai multe detalii despre acestea, pentru a putea lua o decizie informata in functie de nevoile specifice ale fiecarei case.

Costurile

Pentru multe persoane, costul este o parte importanta a unei decizii. Din acest punct de vedere, e nevoie sa stiti ca switchuri-le sau intrerupatoarele inteligente sunt mai scumpe decat becurile, deci nu sunt recomandate in cazul unui buget destul de limitat. Ele pornesc de la $50 in sus, insa fara sa includa hub-ul, care mai adauga intre $100 si $200 la costul total. Huburile sunt elementele care conecteaza intrerupatoarele la o aplicatie, pentru a permite activarea sau dezactivarea usoara, prin simpla apasare a unui buton.

Pe de alta parte, becurile inteligente pornesc de la $15 si pot ajunge la $60, in functie de bec si de functionalitatea pe care acestea o ofera. Unele dintre ele pot spre exemplu modifica inclusiv culoarea luminii becului, iar altele au detectori de miscare inclusi.

Procedura de instalare

Din punct de vedere al instalarii sau montarii, becurile inteligente sunt mai usor de instalat si configurat decat intrerupatoarele. Hub-ul se conecteaza la router, se descarca aplicatia, si becul se isurubeaza la locul lui, fiind apoi gata de utilizare. Configurarea permite controlarea luminilor de oriunde sau stabilirea unui program automat de functionare a becului.

Switchurile inteligente functioneaza asemanator (controlate si configurate tot prin intermediul unui hub si a unei aplicatii), insa e nevoie sa fie legate la instalatia electrica, inlocuind un intrerupator deja existent. Instalarea se poate face si de catre utilizator, insa se poate apela si la ajutorul unui specialist (electrician).

Avantaje si dezavantaje

Poate cel mai mare dezavantaj, si frustrant in acelasi timp, al becurilor inteligente, este faptul ca odata actionat manual, se anuleaza controlul de la distanta si orice planificare automata a becului respectiv, fiind nevoie sa fie configurate din nou.

Pe de alta parte, intrerupatoarele inteligente pot detecta actionarea manuala si isi pot continua programul automat si dupa aceasta, dandu-le un avantaj major asupra becurilor.

Un avantaj al becurilor este ca au anumite capacitati interesante pentru unii utilizatori, cum ar fi schimbarea culorii, detectarea miscarii sau utilizarea prin bluetooth.

Intrerupatoarele inteligente in schimb, functioneaza cu becurile normale, fara sa aiba vreo functionalitate mai interesanta. De aceea, alegerea intre cele doua optiuni depinde de nevoile specifice fiecarui utilizator. Pentru modificarea automata a intensitatii, un intrerupator inteligent este ceea ce aveti nevoie. Daca doriti insa modificarea culorii luminii in casa sau apartament in functie de diferite perioade ale zilei sau a vremii, becurile inteligente sunt ceea ce aveti nevoie.

Economisirea energiei electrice

Din punctul de vedere al economisirii energiei electrice, intrerupatoarele inteligente au castig de cauza, ele fiind optiunea cea mai economica, putand instala un singur intrerupator pentru un circuit, pe cand mai multe becuri vor ajunge atat la un pret total mai mare cat si la un consum mai mare de energie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri