reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Alege piesa de schimb dupa sfatul profesionistilor | 6pm.ro

Alege piesa de schimb dupa sfatul profesionistilor

Publicat in November 13, 2020   ·   Fara comentarii

Cand alegi piesa de schimb pentru reparatia vehicolului tau, este bine sa te documentezi inainte sa faci cumparaturi. Nu toate piesele de schimb sunt de aceeasi calitate si de multe ori acest lucru se reflecta in pretul acestora.

Multi cred ca vanzatorul este persoana cea mai potrivita de la care trebuie sa ceara informatii despre un produs. Este adevarat ca vanzatorul detine destul de multe informatii despre produse, cunoaste numele producatorului, provenienta acestuia, garantia si multe alte informatii despre acesta.

alege-piesa-de-schimb-dupa-sfatul-profesionistilor

piese de schimb

De exemplu poate sa iti spuna daca au fost sau nu returnari de produse din motive de defectiune sau daca au primit sau nu feedback pozitiv sau negativ in urma vanzarilor.

Sunt multe informatii importante pe care vanzatorul unui produs ar putea sa le ofere daca ii sunt cerute. Intrebarea este daca vanzatorul are sau nu cunostinte despre astfel de informatii si daca da, le va oferi public sau nu.

Este bine de stiut ca, daca un vanzator omite anumite informatii despre deficientele pe care le are produsul, poate influenta pozitiv vanzarea acestuia. Cu alte cuvinte depinde foarte mult de bunavointa vanzatorului daca atrage sau nu atentia cumparatorului asupra problemelor care se pot ivi.

Cele mai multe informatii despre piesele de schimb le pot oferi cei care lucreaza zilnic cu ele. La un service de reparatii cutii de viteze, mecanicii de la firma au contact direct cu piesele si transmit zilnic toate observatiile la sectia de vanzari.

Ei stiu exact cum este de fapt piesa de schimb pentru ca se bazeaza pe experienta lor directa. Mecanicul de reparatii cutii de viteze monteaza piesa de schimb, lucreaza cu ea si se confrunta cu eventualele defectiuni ale acesteia.

Daca mecanicul foloseste un pinion pentru repararea transmisiei iar acesta se reintoarce dupa o scurta perioada de timp cu aceeasi defectiune, acest lucru este consemnat.

Putea fi o eroare de montare, utilizare incorecta a cutiei sau o alta piesa sa fii uzat piesa noua. La o verificare mai amanuntita se va afla motivul pentru care cutia de viteze s-a reintors pentru reparatie in perioada garantiei.

Daca se intorc mai multe cutii cu aceeasi problema, deja suspiciunea este mai mare ca piesa respectiva nu corespunde standardelor calitative necesare functionarii in acest tip de mecanism.

Pentru ca firmele de reparatii cutii de viteze ofera garantie pe manopera, nu sunt fericite daca trebuie sa refaca reparatia gratuit din cauza piesei, asa ca vor evita sa utilizeze piesa de la producatorul respectiv.

In plus nici la sectia de vanzari piese cutii de viteze camioane nu vor mai promova brandul respectiv evitand astfel complicatiile care se pot ivi. Recomanda doar piese de la producatori cunoscuti si de incredere atat pentru reparatii cat si pentru vanzare.

In cazul unei reparatii la care clientul aduce o piesa de schimb, la service se va consemna ca responsabilitatea si garantia pentru acea lucrare nu acopera si piesa in cauza.

Este un procedeu simplu si eficient prin care service-urile se protejeaza de reparatiile ulterioare cauzate de piese de slaba calitate. Putem deduce foarte usor ca cea mai buna sursa de informatii pentru calitatea pieselor de schimb sunt mecanicii care lucreaza zilnic cu aceste piese si au o imagine clara despre calitatea acestora.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri