Ai un cuib de viespi in curte? Cum scapi de el?

Publicat in February 20, 2018   ·   Fara comentarii
cuib de viespi

cuib de viespi

Desi sunt mici si au un aspet chiar placut, viespile sunt insecte care pot deveni extrem de periculoase pentru cei care nu le lasa in pace. Corpul uman poate sa actioneze foarte neplacut la multiple muscaturi de viespe si poate chiar sa cedeze in cazul in care persoana muscata prezinta diverse alergii.

Aparitia unui cuib de viespi in propria curte nu este niciodata o veste buna iar cea mai buna decizie pe care o poti lua intr-o astfel de situatie este sa apelezi la o firma dezinsectie care sa ia cele mai bune decizii. Exista oameni care se hotarasc sa distruga de unii singuri cuibul, ceea ce duce la aparitia problemelor.

Ce trebuie sa stii despre viespi?

Desi seamana destul de mult cu albinele, acestea sunt extrem de diferite, din foarte multe puncte de vedere:

  • Intepatura lor este mult mai puternica si mai dureroasa iar corpul poate sa aiba reactii extrem de neplacute dupa ea;
  • Analizata in detaliu, difera destul de mult fizic de albina. Chiar daca ambele insectge au aceleasi culori, viespea este mai mare si mai lunguiata.
  • Cuibul lor este mult diferit de cel al albinelor. Fagurii de albine sunt de forma hexagonala, in timp ce viepile au cuiburi rotunde realizae din lemn mestecat in prealabil.
  • Viespile se dovedesc si ele foarte utile, insa nu in apropierea casei. Acestea reusesc sa tina sub control inmultirea unui numar destul de mare de specii de insecte.

Cum pot fi indepartate viespile?

Indepartarea unui cuib de viespi este dificila si nu ar trebui sa se faca niciodata de catre o persoana neexperimentata. Cuiburile acestor insecte trebuie sa fie distruse, iar operatiunea trebuie sa fie realizata pe timp de noapte. Este perioada in care insectele nu sunt atat de active, iar un eventual atac nu este atat de puternic. Distrugerea cuiburilor de viespe este cu atat mai importanta in cazurile in care in apropierea lor exista copii sau animale, deoarece riscurile cresc considerabil,

 

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Bloguri
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro