reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Afla totul despre huse auto si despre modalitatile in care iti poti curata masina | 6pm.ro

Afla totul despre huse auto si despre modalitatile in care iti poti curata masina

Publicat in July 4, 2019   ·   Fara comentarii

Masina ta trebuie sa fie intotdeauna curata atat la exterior cat si la interior deoarece de acest criteriu depinde durata de viata a acesteia. Cu cat aceasta este mai curata si mai bine ingrijita cu atat si starea ei va fi vizibil imbunatatita. In plus conducatorul auto trebuie sa se bucure de o atmosfera calda si relaxanta atunci cand se afla la volan.

Putem clasifica componentele din interiorul masinii in:

curatare interior masina

interior masina

Covorasele si podeaua

Sunt elemente ale masinii care au parte de cea mai mare uzura in timp. Aceasta uzura se realizeaza deoarece ne urcam in masina cu incaltari, cu nisip, cu namol si asta in timp afecteaza covorasul. Bineinteles ca cea mai uzata parte este cea a soferului. Acestea se pot curata cu ajutorul aspiratorului, a unui recipient cu apa calda si a unei solutii speciale.

Ceasurile de bord

Acestea se sterg cu ajutorul unei carpe umede. Daca vei incerca sa le stergi cu o carpa uscata vei risca sa zgarii geamul de protectie.

Parbriz, luneta si geamuri laterale

Specialistii de la MaxyTuning.ro recomanda ca parbrizul, luneta si geamurile sa se curete cu solutii speciale pentru geamuri si sa se evite lipirea abtibildurilor care vor afecta vizibilitatea.

Plafon

Petele de pe plafon trebuie sa se curete imediat deoarece acestea pot duce la deteriorarea completa a plafonului in timp.

Portbagaj

Pentru curatarea portbagajului trebuie sa se scoata din el tavita din plastic dupa care sa se aspire tot praful din locul in care se afla roata de rezerva.

Volan si schimbatorul de viteze

Volanul se poate proteja cu ajutorul unei huse. Schimbatorul de viteze se poate curata cu usurinta cu un dezinfectant.

Ornamente interioare

Ornamentele interioare trebuie sa se dezinfecteze in mod continuu. Ca masina ta sa fie in cea mai buna stare este recomandat sa cureti toate aceste accesorii auto interior ori de cate ori faci curat in masina.

Scaune

Acestea se pot proteja cu usurinta cu ajutorul unor huse scaune auto. Pe piata exista si solutii speciale de tapiterii care iti pot curata masina asa cum iti doresti.

Instalatia de climatizare

Instalatia de climatizare aduna odata cu trecerea timpului microbi si praf, lucru care duce in timp la crearea unui miros neplacut. Instalatia trebuie sa fie curatata cu ajutorul unor produse speciale.

Protejarea interiorului pe termen lung

Protejarea interiorului pe termenul lung trebuie sa difere de la masina la masina. O masina Golf se va intretine diferit fata de un Logan. Cu toate ca sunt pasi comuni pe care va trebui sa ii urmezi in curatenia ambelor masini sunt si aspecte care difera.

Alege huse auto de calitate si vei pastra ordinea

Doar cu ajutorul unor huse auto masina ta ar putea fi protejata de toti factorii nocivi cu care intra in contact. Ca sa poti avea o masina perfecta trebuie sa te ocupi de intretinerea ei. Cu cat o masina este mai curata si mai ingrijita cu atat aceasta se va pastra in stare perfecta o perioada mai mare de timp. Totul depinde doar de tine si de cat de implicat esti in ingrijirea masinii tale.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri