Adaptoare pentru antene auto

Publicat in June 19, 2020   ·   Fara comentarii

Ascultatul radioului este un obicei des întâlnit în rândul şoferilor. Pentru ca acest lucru să ne facă plăcere avem nevoie de un echipament care să funcționeze impecabil.

În afară de dispozitivele evidente, precum radio și boxe auto de calitate corespunzătoare, mai este necesară și antena. Dacă este montată sau reglată greșit, antena poate deveni cauza problemelor legate de semnal. Acest lucru se poate întâmpla mai ales atunci când ne aflăm pe un teren muntos sau când se ivesc pe traseu condiții meteorologice adverse.

rc-car-4808385_1280

adaptoare antene

Prin urmare, merită abordată cu seriozitate problema montării și reglării antenei auto. Primul pas îl reprezintă alegerea antenei potrivite. Există mai multe tipuri de antene pe piață. Avem la dispoziție antene cu sau fără amplificator de semnal, antene lungi, scurte, telescopice (care se pot întinde și plia manual), precum și automate.

Uneori, atunci când montați un model specific, trebuie să folosiți elementul numit adaptor antena radio auto. Este util atunci când doriți să conectați antena de un standard diferit la un receptor de serie. Un avantaj suplimentar este faptul că, datorită unor astfel de adaptoare, semnalul poate fi împărțit pentru două receptoare diferite.

Există multe avantaje ale utilizării adaptoarelor, dar alegerea celor potrivite poate fi o problemă. Pe piață sunt disponibile multe adaptoare diferite.

Adaptor antena radio auto

Adaptoarele pot fi folosite în orice configurație a conectorilor de antenă. Acest lucru vă oferă o libertate mare atunci când vine vorba de alegerea antenei. Printre cei mai des întâlniți conectori de antenă disponibili pe piață se numără: conectorii Fakra, DIN, conectorii ISO, Snap (în diverse standarde – drepți și unghiulari), FME, RAKU, RAKU II.

Factorii de bază care influențează alegerea elementului numit adaptor antena radio auto sunt lungimea cablului pe care o are și acuratețea cu care a fost fabricat adaptorul. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că pe piață există și versiuni compacte, instalate în soclul receptorului propriu-zis, așadar nu trebuie să fie prevăzute cu cablu.

Acest adaptor antena radio auto ne ajută să evităm situațiile în care, având deja un anumit modelul de antenă trebuie să renunțăm la ea din cauza faptului că nu o putem monta în mașina noastră. Alegând adaptorul adecvat și potrivit atât pentru antena noastră, cât și pentru receptorul respectiv, economisim bani. Atunci când vine vorba să ne decidem ce alegem putem răsfoi cataloagele magazinelor de pe internet sau putem contacta direct Serviciul Clienți pentru suport. Cu siguranță, specialiștii te vor ajuta să alegi soluția optimă și tu te vei putea bucura de funcționarea fără probleme a radioului auto.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro