reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Abramovici ar fi fost otrăvit cu gaze lacrimogene | 6pm.ro

Abramovici ar fi fost otrăvit cu gaze lacrimogene

Publicat in March 31, 2022   ·   Fara comentarii

Presupusa intoxicaţie a oligarhului rus Roman Abramovici a fost cauzată de o grenadă cu gaze lacrimogene care a explodat în apropierea sa când se afla la Kiev, nu de o otrăvire, potrivit relatărilor de joi ale mai multor mass-media turce, citate de agenţia EFE.

Atât cotidianul turc Haberturk, cât şi postul CNN Turk au asigurat că simptomele de iritaţie ale pielii şi ochilor şi pierderea temporară a vederii suferite de Abramovici au fost provocate de acea grenadă care a explodat în timp ce Abramovici ieşea din clădirea unde avusese o discuţie cu oficiali ucraineni, în cadrul acţiunii sale de mediere în războiul ruso-ucrainean.

Abramovici a plecat imediat apoi la Ankara, unde a fost tratat în spital. Cotidianul Haberturk mai scrie că nu este clar dacă grenada a explodat accidental ori a fost declanşată pentru a sabota negocierile.

Cotidianul Wall Street Journal a scris luni că Abramovici a avut ”simptome ale unei posibile otrăviri” după participarea la o reuniune la Kiev pe 3 martie.

El a participat marţi la Istanbul ca membru al delegaţiei ruse la noua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev.

Preşedinţia Rusiei a dezminţit marţi ştirile despre o presupusă otrăvire a miliardarului Roman Abramovici, susţinând că este vorba de o acţiune de “război informaţional” împotriva Rusiei, transmit Reuters şi AFP.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că Abramovici nu a făcut parte oficial din delegaţia rusă la negocierile cu Ucraina desfăşurate în Turcia, însă se află la Istanbul. “Abramovici joacă un rol pentru stabilirea unor contacte între părţile rusă şi ucraineană”, a explicat reprezentantul preşedintelui Vladimir Putin.

Peskov a mai declarat presei, într-o teleconferinţă, că până miercuri va fi clar dacă tratativele ruso-ucrainene desfăşurate marţi în Turcia sunt promiţătoare sau nu.

Wall Street Journal şi alte surse americane au afirmat că, după precedenta rundă de negocieri, Abramovici şi doi negociatori ucraineni au manifestat simptome care ar putea indica o otrăvire.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri