reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

92 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romane | 6pm.ro

92 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romane

Publicat in February 4, 2017   ·   Fara comentarii

Azi, 4 februarie 2017 se implinesc 92 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romane. In data de 4 februarie 1925, Sfantul Sinod, reunit la Bucuresti, decidea infiintarea Patriarhiei Ortodoxe Romane. Insa, acest proces care a dus la ridicarea in rang a Bisericii incepea in 1918, imediat dupa Marea Unire.

foto-com

Patriarhia romana

Primul care a formulat aceasta idee a fost Gheorghe Ciuhandu, in 1919. La scurt timp, o serie de personalitati de marca a culturii romanesti precum Nicolae Iorga, mitropolitul Miron Cristea si Regele Ferdinand au coninuat sa promoveze aceasta idee ca o necesitate, un fapt firesc.

La sfarsitul anului 1924 mitropolitul Pimen al Moldovei si Sucevei redacteaza aceasta propunere, ca Mitropolia Ungrovlahiei sa fie ridicata la rangul de Patriarhie. Propunerea a fost discutata in cadrul Sfantului Sinod pe data de 4 februarie 1925. Infiintarea Patriarhiei Romane a fost aprobata si recunoscuta, cu unanimitate de voturi de Camera Deputatilor si Senat. Ridicarea la rang de Patriarhie din 1925 a constituit rezultatul unei cooperari stranse dintre Biserica si Stat, in plan diplomatic in special.

Pe data de 12 martie 1925, Bisericile Ortodoxe surori au fost anuntate de cele implnite prin intermediul unei scrisori irenice. Inscaunarea ca prim patriarh al Romaniei a Mitropolitului Miron Costea a avut loc in acelasi an, in luna noiembrie. Mitropolitul Miron a prezentat cateva ganduri ce urmau sa se transforme intr-un veritabil program al anilor de patriarhat. Acesta si-a exprimat raspicat dorinta de a inalta o Catedrala a mantuirii neamului considerand acest fapt o necesitate.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri