8 lucruri pe care trebuie sa le stii daca iti infiintezi o afacere in Bulgaria

Publicat in January 16, 2019   ·   Fara comentarii
Afacere in Bulgaria

Afacere in Bulgaria

Un numar foarte mare de romani a ales sa treaca Dunarea si sa faca afaceri in Bulgaria, in locul Romaniei. Exista numeroase motive pentru asta, iar cel mai important este faptul ca tara vecina reuseste sa asigure un mediu de afaceri mult mai performant, cu taxe mai mici si cu o flexibilitate mult mai mare in ceea ce priveste birocratia. Nu orice afacere se preteaza pentru a fi deschisa in tara vecina, motiv pentru care inainte de a apela la un avocat in Bulgaria este bine sa stii cateva lucruri.

8 informatii importante despre infiintarea unei firme in Bulgaria

  • Bulgaria este tara din Europa cu cea mai mica cota de impozitare a profitului. Procentul ce trebuie platit catre statul bulgar este de doar 10%, spre deosebire de 16% atat cat solicita statul roman.
  • Pretentiile financiare ale angajatilor din Bulgaria sunt mai mici. Salariile pe care trebuie sa le plateasca un antreprenor in Bulgaria sunt considerabil mai mici decat salariile pe care ar trebui sa le plateasca in Romania.
  • Achizitia de produse si inchirierea de imobile sunt, de asemenea, mai ieftine. In cele mai multe cazuri, chiriile din Bulgaria sunt mai mici. Acelasi lucru se poate spune si despre anumite produse.
  • Bulgarii au si un impozit pe dividende ceva mai mic. Este adevarat ca pentru o perioada si in Romania este un impozit pe dividende de 5%, insa doar pentru o perioada.
  • Relatiile cu statul sunt mult mai fluide. Acest lucru se poate traduce printr-o birocratie mult mai mica.Nu este nevoie de declaratii trimestriale, ci doar de o singura delclaratie depusa in fiecare an.
  • Numarul de taxe este mai mic decat in Romania. Daca in tara noastra un antreprenor trebuie sa plateasca 90% dintr-un salariu catre stat, in Bulgaria procentul este de 48%.
  • Taxele pentru infiintarea firmei sunt mai mici iar capitalul social este de doar 2 euro;
  • Euro este foarte stabil, fiind pastrat la acelasi nivel de mai bine de un deceniu.

Mai exact, exista sanse mult mai mari ca infiintarea unei firme in Bulgaria sa fie mult mai profitabila. Tocmai de aceea este bine sa analizezi foarte bine situatia inainte de a-ti face o afacere si sa te asiguri ca ai gasit locul perfect unde sa o desfasori.

 

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Actualitate
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro