reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Sub 50% dintre elevii de clasa a 8-a au reusit sa treaca simularile | 6pm.ro

Sub 50% dintre elevii de clasa a 8-a au reusit sa treaca simularile

Publicat in March 9, 2014   ·   Fara comentarii

Rezultatele examenelor de simulare pentru elevii de clasa a 8-a arata ca numai 48,8% dintre elevi au reusit sa obtina medii de peste 5, reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale declarand ca rezultatele sunt dezastruoase si ca au dispus masuri pentru remedierea situatiei.

simulare examen

simulare examen

Scopul acestor simulari este acela de a reflecta nivelul real de pregatire al elevilor inainte de evaluarea nationala de peste cateva luni.

In urma simularii, la nivel national s-a constatat ca 66,95% dintre elevi au obtinut nota de trecere la Limba si Literatura romana si numai 30,4% la Matematica, acest procent indicand un nivel foarte slab de pregatire al elevilor, mai ales in conditiile in care subiectele au fost concepute la un nivel mediu asa cum se face la orice evaluare in masa.

Prezenta elevilor la examenul de simulare la nivel national a fost de peste 90%. Primele 3 locuri cu cele mai mari procente de promovabilitate sunt ocupate de judetele Bucuresti cu 64,21%, Braila cu 60,42% si Cluj cu 59.18%, iar ultimile 3 locuri de judetele Tulcea cu 37,95%, Caras-Severin cu 36,28% si Calarasi cu un procent de numai 34,18%.

Avand in vedere rezultatele foarte slabe, Ministerul Educatiei Nationale a decis adoptarea unor masuri de remediere aplicabile in fiecare judet:

  • toate inspectoratele judetene vor aduce la cunostinta directorilor scolilor masurile dispuse de minister si vor monitoriza aplicarea acestora.
  • in scolile in care este necesar, se vor lua masuri de ridicare a nivelului de cunostinte al elevilor.
  • lucrarile de simulare ale tuturor elevilor vor fi analizate in cadrul orelor de curs pentru a se identifica punctele slabe in pregatirea acestora.
  • daca situatia o impune, se vor organiza ore de pregatire suplimentara a elevilor pentru examenul national.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri