5 idei despre cum va arata piata muncii in viitor

Publicat in December 21, 2018   ·   Fara comentarii
job viitor

job viitor

Societatea noastra este intr-o continua schimbare si o data cu ea se schimba si modul in care lucram sau modul in care ne petrecem timpul liber. Atunci cand vine vorba de locuri de munca lucrurile sunt destul de sensibile. Prezentul a dus la disparitia unui numar foarte mare de locuri de munca iar viitorul ne poate pregati surprize nu tocma ok in acest sens. Cei care apreciaza locul de munca de 8 ore, s-ar putea sa trebuiasca sa renunte la el, in conditiile in care din ce in ce mai multe joburi sunt gandite pentru a putea fi duse la bun sfarsit de acasa.

Care sunt cele mai interesante idei conturate de specialisti, referitoare la joburile viitorului?

  1. Locuri de munca din ce in ce mai virtualizate. Necesitatea de a fi intr-un anumit loc pentru a munci este din ce in ce mai mica. Viitorul se bazeaza foarte mult pe relationarea virtuala, iar intalnirile de afaceri sau sedintele vor avea loc pe internet. Cel mai probabil vor aparea holograme si ne vom putea exercita jobul din sufragerie cu ajutorul unui telefon sau al unei tablete.
  2. Angajare prin aplicatii. Recruterii vor incepe sa fie din ce in ce mai putini iar angajarile se vor face pe baza unor criterii din CV. Totul va fi mult mai exact, lucru ce va fi apreciat de multa lume.
  3. Ore mai putine de lucru. Cu siguranta, este un aspect pe care multi oameni il apreciaza. Odata cu automatizarea unui numar mare de procese, orele de lucru vor fi din ce in ce mai putine. Specialistii cred ca se va ajunge la maxim 15 ore de lucru pe saptamana pentru multe dintre joburile de astazi, iar remuneratia va fi aceeasi. Ce vei face cu atata timp liber?
  4. Locuri de munca mai prietenoase. Pentru cei care isi vor pastra ideea de a merge la munca in fiecare zi, lucrurile vor fi placute in conditiile in care angajatorii vor fi nevoiti sa transforme spatiile de lucru intr-unele mult mai prietenoase.
  5. Va disparea ideea de emigrare. Dat fiind faptul ca joburile vor fi din ce in ce mai mult online, ideea de a cauta locuri de munca in strainatate va disparea. Partea buna este ca se vor uniformiza si salariile la nivelul intregii lumi, ceea ce nu este tocmai un lucru rau.

Viitorul este mai aproape decat credem iar stilul de viata avut pana acum trebuie sa se schimbe. Partea buna este ca toate schimbarile sunt in bine pentru individ, cu toate micile neajunsuri pe care le aduce globalizarea, asadar, nu putem face decat sa asteptam cu interes joburile viitorului.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Actualitate
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro