Cum au reusit sa transforme romanii Marea Britanie

Publicat in June 29, 2018   ·   Fara comentarii

Burnt Oak este o suburbie din partea de nord-vest a Londrei si supranumita de britanici Mica Romanie. Asta datorita numarului foarte mari de romani stabiliti in zona. The Sun, o publicatie cunoscuta din Anglia a publicat zilele trecute un material in care descrie cu amanunt felul in care romanii au reusit sa transforme aceasta suburbie.

Burnt Oak

Au inceput in felul urmator : Auzi ca se vorbeste romaneste insa nu esti in Bucuresti, esti in Burnt Oak, o suburbie din nord-vestul Londrei, in apropiere de Wembley, supranumita Little Romania datorita numarului mare de romani stabiliti aici de-a lungul vremii.

Datele oficiale arata faptul ca romanii nostri reprezinta acum a doua cea mai mare comunitate de straini din Marea Britanie, cu numai putin de 413 000 persoane care traiesc si lucreaza aici. In urma cu 10 ani lucrurile stateau complet diferit, erau doar 42 000 de romani in regiune ceea ce  inseamna o crestere de 10 ori in doar 10 ani. In plus, romanii reprezinta si cel mai mare grup de noi sosiri incepand cu anul 2016 insa nicaieri nu este mai evident acest lucru decat in Burnt Oak.

In aceasta regiune limba romana reprezinta a doua limba cea mai frecvent vorbita, 56% din copiii care locuiesc aici nu vorbesc engleza ca prima limba ci romana. 35% din imigrantii din Burnt Oak au sosit aici din Romania, numele suburbiei este frecvent pronuntata Bontoc. Exista aici biserici, magazine si restaurante romanesti.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Diaspora
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro