reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

2020 a fost un an record pentru masinile electrice in Europa | 6pm.ro

2020 a fost un an record pentru masinile electrice in Europa

Publicat in February 8, 2021   ·   Fara comentarii

In cursul anului 2020 vanzarile masinilor electrice au explodat pur si simplu, constructorii traditionali au avut de suferit din cauza modelelor pe benzina.

 

masini electrice

Chiar daca piata auto a fost extrem de afectata anul acesta din cauza pandemiei cu coronavirus, constructorii de masini electrice nu au avut de ce sa se planga. In Europa, asociatia constructorilor (ACEA) a anuntat saptamana trecuta ca vanzarile la masinile electrice s-au dublat in 2020, fata de anul 2019 spre exemplu. Cresterea este si mai impresionanta daca privim cifrele de vanzari ale masinilor hybrid, vanzari care s-au triplat anul acesta.

Per ansamblu, in anul 2020, masinile pe benzina raman o referinta totusi, cu peste un milion de vanzari. Sunt urmate indeaproape de masinile diesel cu 28% vanzari in 2020. Cei doi principali carburanti existenti pe piata au avut parte de o scadere a vanzarilor in ceea ce priveste modelele noi, modelele noi pe benzina au avut parte de o scadere de 33%, in ultimul trimestru al anului in special. Pe de alta parte, si masinile diesel au avut parte de o scadere substantiala in raport cu aceeasi perioada a anului trecut.

Tesla nu este singurul responsabil de aceasta explozie

Chiar daca compania lui Elon Musk este cea care ne vine prima data in minte atunci cand vine vorba de masini electrice, aceasta explozie a vanzarilor din 2020 nu se aplica doar masinilor marca Tesla. Cea mai mare crestere au intalnit-o masinile hybrid, cu o cifra impresionanta, de +169%, depasind un milion de vanzari.

Spre deosebire de anul 2019, masinile hybrid au cunoscut o crestere uriasa, de 59%, cu 1,1 milioane de noi inmatriculari. O masina din 10 vanduta in Europa a fost hybrid. In ceea ce priveste Tesla, lucrurile merg bine, chiar foarte bine. Chiar daca Tesla a avut parte de un an greu din cauza pandemiei, cifrele de vanzari sunt uriase.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri