reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

In 2017 cinci banci au fost amendate de BNR | 6pm.ro

In 2017 cinci banci au fost amendate de BNR

Publicat in December 19, 2017   ·   Fara comentarii

Banci amendate

Din luna August pana in Decembrie inca trei banci au fost amendate de catre BNR. Credit Europe Bank pare campioana in ceea ce priveste practicile neloiale fata de clientii sai dar si fata de parteneri aceasta fiind institutia cu cele mai multe reglementari ale reglementarilor bancre. Alaturi de Bancpost, Credit Europe Bank a platit cele mai mari amenzi din acest an din sistem. Celelalte banci care au primit doar un avertisment de la BNR sunt Procredit si Garanti Bank.

Garanti Bank a primit avertisment din partea viceguvernatorului BNR data fiind nerespectarea prevederilor din Ordinul Prim-viceguvernatorului Bancii Naţionale a Romaniei nr.33/14.06.2016 privind dispunerea unor masuri, prin nerealizarea Planului de masuri, respectiv neimplementarea unui model de clasificare in functie de tipul de produs/clientela, ca parte a procesului de selectie, evaluare, monitorizare a riscului de credit.

In concluzie, Garanti Bank are nevoie de unele modificari in ceea ce priveste formula de creditare.

ProCredit Bank a primit de asemenea un avertisment scris pentru incalcari ale art.101 din O.U.G. nr.99/2006 din Regulamentul BNR nr.6/2008 in ceea ce priveste inceperea activitatii si modificarile in situatia institutiilor de credit, persoane juridice romane, si a sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit din state terte, avand in vedere efectuarea de catre ProCredit Bank S.A. Romania de servicii pentru ProCredit Bank A.G. Germania, fara sa fie autorizata sa desfasoare asemenea operatiuni, conform obiectului de activitate aprobat de BNR.

Cele mai mari si mai numeroase nereguli s-au descoperit la Credit Europe Bank, care a fost amendata cu 20.000 de lei pentru lipsa unei politici cu privire la selectarea, monitorizarea si planificarea succedarii membrilor Consiliului de administratie, aspect care nu asigura respectarea prevederilor art.15 alin.4 din Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr.5/2013 privind cerinte prudentiale pentru institutiile de credit, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri