reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

2017, cel mai bun an pentru turismul romanesc | 6pm.ro

2017, cel mai bun an pentru turismul romanesc

Publicat in December 3, 2017   ·   Fara comentarii

Turism 2017

Numarul total al turistilor care au ales o destinatie din Romania a depasit 12 milioane in 2017, o valoare care nu a mai fost atinsa din anul 1990. Turismul in anul 2017 a fost in crestere cu apoximativ 10%. In primele luni ale anului 2017, a crescut un aproximativ un million numarul turistilor care au ales sa isi petreaca vacanta in Romania. Pe de alta parte si numarul turistilor romani a atins un numar record, 2.600 000.

Iata ce a declarat Adrian Voican, ANAT, prim vice-presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT): Conform tuturor estimarilor, numarul total al turistilor care aleg destinatii din Romania va ajunge in acest an la peste 12 milioane — o valoare care nu a mai a fost atinsa din anul 1990. Interesant este ca turismul balnear este o destinatie din ce in ce mai apreciata, iar vanzarile noastre pe acest segment s-au dublat in acest an.

Destinatiile pentru vacanta de iarna au fost rezervate in proportie de 90%. Romanii au aratat un interes special in cresterea si dezvoltarea turismului local, principalele destinatii de vacanta pentru iarna 2017 au deja un grad de rezervare de  90%. Printre cele mai cautate destinatii se numara Calimanesti – Caciulata, Baile Felix, Baile Govora, Valea Prahovei si Bran-Moeciu.

Un interes deosebit s-a remarcat la aceasta editie a Targului de Turism al Romaniei pentru litoralul romanesc, dar si pentru unele destinatii externe, precum Turcia (Antalya), Spania, Grecia, Bulgaria, Portugalia, Croatia. Ca destinatii noi si promovate in forta am remarcat Albania (care sigur va prinde la turistii romani), insula Samos din Grecia, Alanya – extrema estica a regiunii Antalya. De asemenea, am observat un interes mai mare pentru circuitele internationale, precum Statele Unite ale Americii, Iran, Argentina, Brazilia, Rusia si Iordania, a declarat Traian Badulescu, specialist in turism, pentru Agerpres.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri