2013, anul relansarii pietei imobiliare?

Publicat in February 21, 2013   ·   Fara comentarii

Conform specialistilor imobiliari, anul 2013 este un moment bun pentru achizitii imobiliare, facute in mod strategic cu evaluare a ofertei si eficientei tranzactiei. Ultimul raport al companiilor de consultanta imobiliara arata ca interesul investitorilor este momentan concentrat pe produsele prime, investitiile in zonele non-centrale fiind limitate.

piata imobiliara

piata imobiliara

Realitatile pietei imobiliare ale anului 2013 vor duce la scaderea chiriilor, atragerea finantarii ramanand si pentru acest an un obstacol in calea dezvoltatorilor de centre comerciale. Valorile chiriilor pentru spatiile comerciale sunt estimate sa fie cuprinse intre 60-70 euro/mp/luna si pentru unitatile stradale intre 60-65euro/mp/luna, este posibil insa ca in cursul anului, aceste valori sa scada, conform estimarilor analistilor JLL.

In timp ce oferta pentru inchiriere pentru 2013 este estimata la 130.000-150.000 metri patrati din care 50.000 metri patrati deja precontractati, pentru 2014 se asteapta ca oferta sa fie de intre 70.000-90.000 de metri patrati, proiectele in constructie fiind putine.

Se asteapta pentru 2013 intrari ale companiilor internationale pe piata imobiliara bucuresteana, care sa creasca activitatea de inchiriere fata de anul precedent.


Referitor la activitatea de constructie, cererile sunt pentru cladiri verzi (certificate LEED, BREEAM sau DGNB), aceasta fiind cererea din ce in ce mai crescuta din partea clientilor.

Despre evolutia pietei imobiliare din anul 2013 au mai vorbit si cei de la dailybusiness.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Imobiliare
Cautari populare
Arhiva stiri
www.Gimo.ro
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro